Normal_10813

HEERLEN - Vanaf vandaag kunnen docenten online samenwerken met collega's bij het maken van leermateriaal. In de nieuwe versie van Wikiwijs - het platform voor het zoeken, gebruiken, maken en delen van open, digitaal leermateriaal - kunnen docenten van primair tot en met wetenschappelijk onderwijs leermateriaal van collega's bewerken, aanvullen en van feedback voorzien.

Docenten kunnen op Wikiwijs eigen materiaal uploaden, maar ook bestaande leermaterialen combineren tot nieuw leermateriaal. Uit gebruikersonderzoek naar de ervaringen en wensen van docenten voor Wikiwijs bleek dat men graag met andere docenten samen aan leermateriaal wil kunnen werken. Vanaf nu kan dat.

Docenten kunnen collega's als co-auteur uitnodigen en zo gebruikmaken van elkaars expertise bij het maken van een les, leermiddel of oefening. Ook is het nu mogelijk om notities bij het leermateriaal achter te laten.

Een kwart van al het leermateriaal dat op school gebruikt wordt, is digitaal en bijna de helft van alle docenten maakt zelf digitaal materiaal en wil dit delen, zo blijkt uit de resultaten van het jaarlijkse Wikiwijs onderzoek uit 2011.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink