Normal_7752

UTRECHT - Afgelopen maandag stapte de Algemene Onderwijsbond (AOb) uit het bestuurlijk overleg met minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) over het passend onderwijs. CNV Onderwijs wil nog een laatste, ultieme poging doen, zo laat de christelijke vakbond weten.

CNV Onderwijs wil er alles aan doen om gedwongen ontslagen te voorkomen en de bezuinigingen te verzachten. "‘Lukt dit niet, dan houdt het wat ons betreft echt op", aldus Michel Rog, voorzitter van CNV Onderwijs.

"Juist om massaontslag te voorkomen gaan wij in op de uitnodiging van de bewindslieden. We zijn er nog lang niet, maar er is een opening geboden. Wij pakken de handschoen op die ons is toegeworpen om te komen met alternatieven", zegt Rog.

"Uitgangspunt is structurele verlichting van de bezuiniging van 300 miljoen waardoor ontslagen en vergroting van de klassen wordt tegengegaan. Dat zijn we aan het onderwijs en iedereen die in het onderwijs werkzaam is verplicht."

De vakbond wijst op een motie die op het CDA congres werd ingediend door leden van CNV Onderwijs, waardoor de bezuinigingen verminderd en uitgesteld zijn.

© Nationale Onderwijsgids