Normal_5843

Op 15 juni presenteren IHLIA en EduDivers de e-learning module over homoseksualiteit voor PABO studenten, zo meldt de Gaykrant.

De module homoLESbiopschool leert aankomende leerkrachten hoe zij kunnen lesgeven over homoseksualiteit. Tegelijkertijd wordt een plan voor de ondersteuning van zowel basisscholen als PABO's gepresenteerd.

Leerlingen op basisscholen weten nauwelijks het verschil tussen plagen, pesten en discriminatie. Homoseksualiteit is onder leerlingen grotendeels onbekend. Toch staan leerlingen doorgaans nog open voor een frisse kijk op seksuele diversiteit. Dat blijkt uit een recent onderzoek in de gemeente Amsterdam.

Basisschooldocenten kunnen bijdragen aan een goede sfeer en discriminatie tegengaan door aandacht te besteden aan homoseksualiteit. Maar structureel gebeurt dat niet, evenmin op de pabo's.

Vanaf 15 juni kan dat anders worden. Dan gaat de gratis e-learning module HomoLESbiopschool voor PABO's on-line. De module werd in opdracht van IHLIA (Internationaal Homo/Lesbisch Informatiecentrum en Archief) ontwikkeld door Bureau Cultuursporen en Bureau ELS in samenwerking met drie PABO's. IHLIA draagt deze cursus over aan EduDivers (landelijk kenniscentrum onderwijs en seksuele diversiteit).

De presentatie vindt plaats in Amsterdam. De laatste jaren heeft Amsterdam veel van haar glans als ‘gay capital' verloren. Het stadsbestuur wil zich daarom inzetten voor een homovriendelijker klimaat. Jongeren en onderwijs vormen een belangrijk speerpunt.