De man die vorig jaar maart dreigde een bloedbad aan te richten op een Brabantse school staat vandaag terecht voor de rechtbank van Breda, zo meldt BN/De Stem.

De 20-jarige N.O. uit Rijsbergen kondigde vorig jaar op de Amerikaanse website 4chan.org aan meer slachtoffers te willen maken dan de Amerikaanse student Cho Seung-hui, die in 2007 32 mensen doodschoot op de universiteit van Virginia.

Via het actualiteitenprogramma EenVandaag werd de politie ingeseint, die het bericht uiterst serieus nam. Een crisisteam overwoog zelfs het leger, sluipschutters en helicopters in te zetten en meer dan honderd scholen en kinderdagverblijven in Breda en Zundert te sluiten.

De politie wist uiteindelijk het IP-adres van de toen 18-jarige verdachte te achterhalen en N.O. werd voor veertien dagen vastgezet.

De advocaat van O. houdt vol dat het om een misplaatste grap ging en hoopt op vrijspraak. Eerder sprak de rechtbank in Den Haag een 24-jarige Hagenees vrij die ook op 4chan.org had gedreigd leerlingen van zijn oude school te zullen vermoorden.

© Nationale Onderwijsgids