Vanaf september kunnen docenten in het voortgezet onderwijs gebruik maken van een nieuw, educatief programma bij Pathé en Minerva. Van 24 t/m 30 september zijn in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Rotterdam contactavonden over school@pathe.nl met een voorpremière van Tirza. Docenten kunnen zich hiervoor opgeven bij school@pathe.nl.

Met school@pathe springt Pathé in op de behoefte bij het voortgezet onderwijs aan toegankelijke, makkelijk in te passen, kant-en-klare lespakketten op het gebied van film in de bioscoop. Ze sluiten aan bij de leerdoelen en eindtermen van vakgebieden zoals CKV, Maatschappijleer, Nederlands en Geschiedenis.

Via www.pathe.nl/school hebben docenten toegang tot educatief materiaal in combinatie met een filmbezoek bij een bioscoop van Minerva en Pathé. De lesprogramma's zijn gratis. Bijpassende speelfilms en documentaires zijn makkelijk te boeken voor klassikaal bezoek.

'Film is bij iedereen heel erg populair en dat maakt film als medium uitermate geschikt als lesmateriaal. Met school@pathe maakt Pathé het mogelijk om de filmervaringen meer te laten betekenen dan alleen het consumeren ervan. Scholieren leren hier bewuster kijken naar en nadenken over de inhoud en dit geeft hen de mogelijkheid om hun eigen mening hierover te formuleren en te presenteren,'aldus Lauge Nielsen, directeur Pathé Cinemas.

Cultuurkaart
Het filmbezoek voor school@pathe kan eenvoudig betaald worden met de culturele creditcard Cultuurkaart, die iedere scholier ontvangt. Walter Groenen, directeur CJP: 'Niet iedereen krijgt van huis uit culturele prikkels mee. De bioscoop is een uitstekende manier om voor de eerste keer te ervaren wat een culturele ervaring met je kan doen. Juist omdat film zo dicht bij jongeren staat, biedt het een kans hen meer over cultuur en de maatschappij te leren.'