De Week van de Alfabetisering komt er weer aan. Dit jaar is de Week van 6 tot en met 12 september. Heeft uw kind, partner, buurman, leerling of collega moeite met lezen en schrijven? Kom dan in actie tijdens de Week van de Alfabetisering 2010!

Nog steeds hebben 1,5 miljoen volwassen Nederlanders grote moeite met lezen en schrijven. En circa 40.000 kinderen verlaten ieder jaar de basisschool met een leesachterstand van 2 jaar. Wie het betreft, durft er nauwelijks over te praten en de omgeving - U! - vindt het vaak moeilijk om dit bespreekbaar te maken. Samen kunnen we dit taboe doorbreken. Maar dan moeten we wel open kaart spelen. Te beginnen door er over te praten. Maar vervolgens ook met actie.

Speel hier op in tijdens de Week van de Alfabetisering 2010. Organiseer een verhalenwedstrijd op uw school of plaats in uw personeelsblad een artikel over laaggeletterdheid. Train baliemedewerkers in het herkennen van laaggeletterdheid, spreek laaggeletterde ouders aan of nodig een taalambassadeur (ex-laaggeletterde) uit om zijn of haar persoonlijke verhaal te vertellen.

Kortom, organiseer een activiteit en genereer aandacht voor het belang van taal, lezen en schrijven en meld de activiteit op deze website aan.