Studenten van Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht werken samen om basisschoolkinderen kennis te laten maken met de wonderlijke wereld van het heelal. Hiermee willen ze leerlingen en leraren enthousiasmeren voor sterrenkunde. De studenten delen hun kennis en expertise met elkaar en brengen wetenschappelijk onderwijs en hoger beroepsonderwijs samen in de klas.

Verruim je wereld op de pabo
De lerarenopeiding basisonderwijs (pabo) van Hogeschool Utrecht initieert regelmatig interessante projecten. Een van de meest recente is het project Sterrenkunde. Op verschillende Utrechtse basisscholen geven pabo-studenten samen met bètastudenten van de Universiteit Utrecht les in sterrenkunde. Vanaf de kleutergroepen tot en met groep acht maken de kinderen kennis met planeten, sterren, zonnestelsel en heelal.

Hogeschool en universiteit werken samen
Hogeschool Utrecht heeft het initiatief genomen tot de samenwerking met de Universiteit middels een combinatiestage waarin studenten samen lessen en lesmateriaal ontwikkelen. Doel is dat de hogeschoolstudent meer feeling krijgt met en zelfvertrouwen krijgt in het geven van bètavakken.

Studenten van de universiteit leren om in het communiceren over hun vakinhoud, een vertaalslag te maken naar een ander publiek dan hun eigen kring. Het idee is dat de bèta student zorgt voor de inhoudelijke input en de hogeschoolstudent voor de vertaalslag richting de school en de leerlingen.