Het RIVM is op zoek naar basisscholen die het digitale aanvraagformulier voor het vignet Gezonde School willen testen. Scholen die meedoen hoeven niet aan speciale eisen te voldoen. Scholen die meedoen met de test kunnen het vignet in 2011 gratis aanvragen.

Om in aanmerking te komen voor het vignet moet een school voldoen aan een norm. Het RIVM voert deze test uit om goed aan te sluiten bij de mogelijkheden die scholen hebben. De resultaten worden gebruikt om de norm en het aanvraagformulier definitief vast te stellen.

Een school kan kiezen uit verschillende thema's en werken aan dat thema dat de school het meest belangrijk vindt. De thema's waar de school uit kan kiezen zijn: voeding, sport en bewegen, persoonlijke verzorging, roken, alcohol en drugs, psychosociale gezondheid, relaties en seksualiteit, fysieke veiligheid en binnenmilieu.

De pilot vindt plaats van 13 september t/m 1 oktober. Als u uw school aanmeldt ontvangt u een inlogcode om via internet het aanvraagformulier in te vullen. Ook kunt u een reactie geven op het formulier. Het invullen van de vragenlijst kost u ongeveer 45 minuten.

U kunt zich aanmelden voor de pilot door een mail te sturen naar: gezondeschool@rivm.nl.

Bron: PO-raad