Verdriet overheerst op middelbare school vanwege verongelukt personeelslid

De fietser die zaterdagochtend 22 juni verongelukte op de Nieuwe Ubbergseweg blij Nijmegen werkte bij Havo Notre Dame als ondersteunend personeel. De directeur van de middelbare school, Petra Molenaar, bevestigt dit nieuws aan Omroep Gelderland.

Na een barbecue met zijn collega’s was de 62-jarige man uit Wijchen weer op de weg terug naar huis. Daar werd hij geschept door een automobilist.  Op de middelbare school in Ubbergen overheerst het verdriet.

Al 23 jaar aan het werk op de school 

De man werkte al 23 jaar bij Havo Notre Dame. De directeur wil niet zeggen welke functie de man precies had binnen de school. “Omdat de school zo klein is kende iedereen hem wel”, zo stelt Molenaar.

Personeelsbijeenkomst 

Op de school kwam een gedeelte van het personeel al op zondag 23 juni bij elkaar. Een aantal collega’s had de man voor het fatale ongeluk nog gezien tijdens de barbecue.

Het personeel van de middelbare school is maandagochtend 24 juni bij elkaar gekomen voor steun. De leerlingen zijn later op school gekomen om stil te staan bij deze gebeurtenis.

Toetsweek uitgesteld 

De toetsweek die voor deze week gepland stond is vanwege het dodelijke ongeval uitgesteld. Hertentamens moeten echter wel doorgaan in verband met de landelijke planning.

Herdenkingsplek 

De school zal ook een herdenkingsplek inrichten. Personeel en leerlingen kunnen de man daar herdenken. De man wordt volgende week begraven. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onbekend.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk