Veel onrust op basisschool De Ster: 'Juffen moeten terug, directie mag vertrekken'

Ouders van leerlingen die op basisschool De Ster in Westerhoven onderwijs volgen, willen dat de schooldirectie vertrekt. Woensdagmiddag 5 juni werd er een petitie aan de schoolleiding gegeven. Drie juffen zijn onlangs door de directie de laan uitgestuurd en dat is de ouders in het verkeerde keelgat geschoten. Dat meldt Omroep Brabant. 

Op basisschool De Ster ontstond er onrust nadat er drie juffen werden weggestuurd. Er zijn al verschillende gesprekken met de schoolleiding en scholenkoepel Atalenta gevoerd, maar ouders en zijn nog steeds boos over de situatie.

Het schoolbestuur heeft als statement gegeven dat er een verschil van inzicht was en dat daarom de juffen zijn ontslagen.

Meerdere problemen op de basisschool 

Het vertrek van de juffen is niet het enige probleem op de basisschool. Volgens Eric van der Palen, woordvoerder van de bezorgde ouders, is de samenwerking en de communicatie tussen De Ster en de ouders al jaren slecht. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar hoe alles verloopt op de basisschool, maar de regiodirectie en het bestuur willen de resultaten niet met de ouders delen.

Groot personeelsverloop 

De Ster heeft met een groot verloop van het personeel te maken, dat is volgens Van der Palen nog een extra probleem. “Mijn zoontje heeft dit jaar al vijftien verschillende leraren gehad en hij zit in groep zes. Groep acht is gestart met hun schoolkamp, maar zonder de vaste juf. Of de eindmusical doorgang kan vinden is nog maar de vraag.”

Vanwege de chaos op de school zouden oudergesprekken, CITO-toetsen, schoolrapporten en de overstap naar het voortgezet onderwijs voor de achtstegroepers ook in de problemen komen. De leeromgeving voor hun kinderen is niet veilig, zo zeggen de ouders in de petitie. Dat geldt overigens ook voor de leerkrachten.

Aftreden 

De schooldirecteur en de regiodirecteur zouden moeten aftreden, dat lijkt de ouders de beste oplossing. De drie juffen die de laan zijn uitgestuurd zouden volgens Van der Palen een nieuwe kans moeten krijgen.

Aansluiting zoeken bij een andere scholenkoepel 

De school moet, als het wantrouwen onder de ouders hoog blijft, zich aansluiten bij een andere scholenkoepel. Wat er allemaal mis is op basisschool De Ster en wat de eisen van de ouders zijn is te lezen in deze petitie.

Het college van Bestuur van scholenkoepel Atalenta wist woensdagmiddag 5 juni nog niets van de petitie af. Daarom konden zij bij Omroep Brabant nog geen inhoudelijke reactie geven.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk