Meester Jesper is de nieuwe ambassadeur van SOS Kinderdorpen

Jesper Hesseling, beter bekend als Meester Jesper, maakt op 15 mei -Wereld Familiedag- via zijn social media kanalen bekend dat hij de nieuwe ambassadeur is van SOS Kinderdorpen. Meester Jesper is een Nederlandse content creator. Hij heeft twee boeken gepubliceerd, speelt in kinderfilms en als muziekliefhebber heeft hij drie muzieknummers op zijn naam staan. Jesper is meester van groep 7 en 8 en vader van twee dochters. Naast vader van een gezin en meester voor de klas startte hij in 2020 zijn TikTok-account om leerlingen en hun ouders thuis te helpen met schoolwerk tijdens de lockdown. Met zijn uitlegfilmpjes op Instagram en TikTok kreeg hij landelijke bekendheid. Dat meldt SOS Kinderdorpen. 

Als ambassadeurs en vriend van SOS Kinderdorpen zetten Jan Smit, Martin Garrix, Edson da Graça en Kim-Lian van der Meij zich al jaren in voor kinderen en jongeren die er alleen voor staan. Zij weten hoe groot de impact van een sterke familie op het leven van een kind is. Omdat zij zelf zijn opgegroeid in een warm gezin. Of omdat zij met eigen ogen tijdens een bezoek aan één van projecten van SOS Kinderdorpen hebben gezien wat er gebeurt als zo’n familie er niet is.  

Meester Jesper 

Nieuw in het rijtje is Meester Jesper: “‘Ik ben zelf vader van twee dochters en wij hebben een erg fijn en liefdevol gezin. Onze kinderen kunnen kind zijn, onbezorgd leven, hebben een toekomst en kansen om zich te ontwikkelen. Ik gun dit ieder kind op de wereld en daarom ben ik trots en dankbaar dat ik samen met SOS Kinderdorpen een bijdrage kan leveren aan deze missie.” 

Niet alle kinderen hebben het geluk om in een veilige en liefdevolle familie op te groeien. Naar schatting groeien wereldwijd zo'n 220 miljoen kinderen op zonder ouderlijke zorg. Of lopen zij het risico deze te verliezen. Deze kinderen hebben te kampen met een vicieuze cirkel van armoede, verwaarlozing en misbruik die zich vaak van generatie op generatie herhaalt. Hoe jonger de kinderen zijn, hoe groter vaak de schade.  

Veilige familie 

In de aanloop naar Wereld Familiedag, 15 mei, laten SOS ambassadeurs en vriend via social media zien hoe belangrijk familie voor hen is. En welke gevolgen het heeft als zo’n veilige familie niet vanzelfsprekend is.  

Edson da Graça: “Ik heb zelf als jongere een moeilijke tijd gehad en toen was ik heel blij dat iemand mij wilde helpen. Ik geloof altijd dat je het allemaal niet alleen hoeft te doen. En iemand helpen kan ontzettend veel voldoening geven. Dat heb ik met mijn eigen ogen gezien tijdens mijn bezoek aan SOS Ghana het afgelopen jaar. SOS Kinderdorpen gaat niet voor de korte klap. De projecten draaien om impact op lange termijn.” 

Door: Nationale Onderwijsgids