Leraar speciaal onderwijs misbruikte jarenlang jongens in vakantiehuis

Een Leidse leraar op het speciaal onderwijs heeft 12 jaar cel en een beroepsverbod opgelegd gekregen. Hij misbruikte in 14 jaar tijd zeker acht jongens tussen de 11 en 16 jaar in zijn Duitse vakantiehuis. Ze mochten er crossen en schieten met een luchtbuks, onder voorwaarde dat hij ze mocht betasten. Dat meldt Omroep West. 

Veertien jaar lang misbruikte hij acht kwetsbare jongens tussen de 11 en 16 jaar. Ze kampten met autisme of ADHD of hadden ouders die middenin een scheiding lagen.

Misbruik 

De leraar masseerde en betastte de jongens. Ook liet hij zich bevredigen door de slachtoffers en deed dat bij hen ook. Soms scheerde hij zelfs het schaamhaar van de jongens. Niet alleen op een vakantiepark in Duitsland vond het misbruik plaats, ook in het huis van de leraar of in vakantieparken in Engeland en Nederland gebeurde er van alles.

Schade bij de slachtoffers 

Na zijn arrestatie ontkende de leraar in eerste instantie het misbruik. Toch kwam er afgelopen zomer een verklaring. Twee van de jongens zou hij helemaal niet hebben aangeraakt en het overige misbruik was niet zo heftig als het Openbaar Ministerie beweert. De rechtbank gaat daar niet in mee. Als leraar in het speciaal onderwijs had de man kunnen weten dat hij veel schade zou aanrichten bij de slachtoffers, zo stelt de rechtbank.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk