Normal_cute-boy-crawling-through-wooden-tube-or-tunnel-at-2023-11-27-05-30-26-utc

Mark Diepeveen, docent van Scholengemeenschap De Waerdenborch, ging gisteren rond 13.00 uur iets bijzonders doen. Hij ging op handen en knieën de Holterberg op om geld in te zamelen voor het KWF. Voor Diepeveen is dit zijn laatste schooljaar en in juni gaat hij nog één keer met leerlingen en collega’s de Alpe d’HuZes beklimmen. Gisteren was een voorproefje hierop. Dat meldt RTV Oost. 

De leerlingen van zijn school hadden laten weten dat ze iets wilden doen en dat ze wel vijf keer de Holterberg gingen beklimmen. ‘Omdat ik de berggeit van de school ben, besloot ik om kruipend omhoog te gaan”, aldus Diepeveen.

Verschillende acties 

Scholengemeenschap De Waerdenborch organiseert verschillende acties voordat het beklimmen van de Alpe d’HuZes van start gaat. Diepeveen vindt het een prettig idee dat hij leerlingen kan helpen die maatschappelijk betrokken zijn. Op dit moment hebben de drie teams van De Waerdenborch al 45.000 eur opgehaald.

Kruipend de Alpe d'HuZes op 

Of de docent aankomende zomer ook kruipend de Alpe d’HuZes opgaat is nog even afwachten. Hij wil twee keer de berg bedwingen, en er is een kleine kans dat hij die tweede keer kruipend over de finish komt.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk