Zestig docenten in 1,5 jaar tijd vertrokken bij Calandlyceum Amsterdam

In anderhalf jaar tijd zijn er zeker tachtig medewerkers vertrokken bij het Calandlyceum in Amsterdam-Nieuw-West. Een ruime meerderheid was er docent. De nieuwe directie en het bestuur zouden hier de oorzaak van zijn. Dit meldt het Algemeen Dagblad op basis van berichtgeving in Het Parool, dat interne documenten heeft ingezien.

Het Calandlyceum zou grote financiële problemen hebben, maar ook de derde directeur in anderhalf jaar tijd zou voor een flinke leegloop van de school zorgen. Sufayil Dönmez kwam op de dag dat hij aantrad als directeur in aanvaring met een teamleider, die vervolgens op staande voet werd ontslagen. Andere personeelsleden die hier op de hoogte van waren, kwamen verhaal halen. Dönmez zou daarbij tegen hen hebben geschreeuwd. Het bestuur van scholenkoepel Progresso wilde met een coachingstraject een en ander rechttrekken, maar daar is nooit iets van gekomen.

Meer plezier in hun werk

Volgens bestuurder Judith van Biemen zouden er dertig docenten zijn uitgestroomd en enkele medewerkers die zich niet in het verbetertraject konden vinden, vertrokken. Medewerkers die er nog zijn ervaren weer plezier in hun werk, stelt zij. De mogelijke financiële problemen waarbij 700.000 euro uit het eigen vermogen is gehaald, zegt ze niet te herkennen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky