Scholen kunnen zich aanmelden voor programma Schoolmaaltijden 2024

Alle scholen binnen het speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs kunnen zich in 2023 en in 2024 weer aanmelden voor het programma Schoolmaaltijden. Het programma wordt namelijk verlengd. Dat meldt Gespecialiseerd Onderwijs. 

Het programma Schoolmaaltijden helpt het verminderen van de dagelijkse stress bij ouders om een voedzame maaltijd op tafel te krijgen. De maaltijd op school of de boodschappenkaart helpt ouders daarbij.

Scholen geven zelf aan dat de sfeer is de klas is verbeterd en dat de leerlingen geconcentreerder deelnemen aan de lessen.

Maaltijd op school of boodschappenkaart 

Je kunt als school kiezen om je leerlingen een maaltijd op school aan te bieden of om aan de ouders van de leerlingen een boodschappenkaart te geven. Daarmee kunnen zij zelf iets voor hun kind kopen.

Dagelijkse maaltijd 

Wanneer de school kiest voor een maaltijd op school, dan kan de school voor negen euro per leerling iedere week de leerlingen een dagelijkse maaltijd aanbieden. Dat kan de school zelf organiseren, door bijvoorbeeld naar de supermarkt te gaan. Maar, er kan ook voor gekozen worden om een leverancier van schoolmaaltijden in te schakelen.

Levensmiddelenwinkels 

Wanneer de school kiest voor een boodschappenkaart, dan neemt het Rode Kruis na de aanmelding het contact met de ouders van de school over. Ouders ontvangen dan een kaart waarmee ze iedere week 11,50 euro per leerling per week tot hun beschikking hebben. De kaart kan gebruikt worden bij alle levensmiddelenwinkels.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk