Docent maakt speciaal lespakket over Israël en Palestijnen

Mbo-docent Karim Amghar hoorde sinds de aanval van Hamas op Israël en de daaropvolgende Israëlische bombardementen op de Gazastrook dat veel docenten worstelden met dit thema. Na lang nadenken, schrijven, aanpassen en weer schrijven, deelde hij afgelopen zondag zijn eigen lespakket over de oorlog. Dat meldt RTL Nieuws. 

Karim wilde het lespakket historisch perspectief meegeven. “Ik denk dat dat belangrijk was om de verbinding aan te gaan en om begrip voor elkaar op te brengen. We laten ons te veel uit elkaar drijven door de verschrikkelijke regering van Israël en de verschrikkelijke mensen van Hamas.”

Verbinding 

Ook zag Karim dat kinderen met veel emoties naar de klas kwamen en zich daardoor niet goed konden concentreren. In het lespakket wordt er dan ook zoveel mogelijk de verbinding opgezocht en zoveel mogelijk informatie om leerlingen en docenten historisch perspectief mee te geven.

Oplossingen 

Karim hoopt dat hij kinderen via deze lesbrief mee kan geven dat het veel waardevoller is voor de wereld en voor elkaar om vrede met elkaar te hebben. Hij wil als docent dan ook de nieuwe generatie helpen om tot oplossingen te komen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk