Zes maanden gevangenisstraf geëist tegen docent vanwege aanranding tijdens bijles

Een 43-jarige wiskundeleraar uit Assen heeft in de rechtbank te horen gekregen dat hij zes maanden de gevangenis in moet. De wiskundeleraar wordt ervan verdacht dat hij een minderjarige leerling zou hebben aangerand. Dat gebeurde tijdens een bijles op het Dollard College in Woldendorp. Dat meldt RTV Noord.

Het minderjarige meisje moest herexamen doen en appte daarom haar docent met het verzoek of ze een bijles kon nemen. Aan het begin van de bijles, op 30 juni 2022, was het meisje alleen met de docent. Het meisjes heeft in de rechtbank uitgebreid uit de doeken gedaan wat er toen gebeurde.

“Hij vroeg of hij mijn nek moest losmaken, maar in plaats van mijn nek ging hij mijn borsten masseren. De docent zei dat het wel lekker voelde en dat hij dat nog wel een keer wilde doen. Ik dacht: als ik dat niet doe, raak ik in de problemen, dus ik zei ‘ja hoor’. Hij pakte toen mijn kin vast en begon mij te zoenen. Hij pakte mij vast bij mijn kont en drukte zich tegen mij aan en begon mij te zoenen. Je zegt niets, zei hij toen.”

Politie en school 

Na dit voorval belde ze vrij snel overstuur een vriendin op. De school werd op de hoogte gebracht en uiteindelijk werd ook de politie ingeschakeld. 

Emotionele slachtofferverklaring 

De advocaat van de docent noemde de beschuldigingen onjuist, want ‘je gaat niet op klaarlichte dag in een klaslokaal met allemaal ramen deze dingen doen.’ De officier van justitie was niet onder de indruk van de advocaat, ook omdat de ramen waren afgeplakt. Hij gelooft het meisje dat een zeer emotionele slachtofferverklaring aflegde. Het enige probleem is dat er geen getuigen waren in het klaslokaal van het Dollard College.

Het Openbaar Ministerie ziet in het feit dat de leerlinge meteen na de aanranding een vriendin overstuur belde om haar verhaal te doen als voldoende bewijs. De leerlinge zei in haar slachtofferverklaring dat haar leven sinds juni 2022 volledig op zijn kop staat. “Als ik langs volwassen mannen loop krijg ik een paniekaanval. Ik kan mezelf niet meer in de spiegel aankijken zonder mij vies te voelen.” 

Beroepsverbod 

Het OM eist naast de gevangenisstraf van zes maanden ook een beroepsverbod. Over twee weken doet de rechter uitspraak in deze zaak. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk