Nieuwe juf goedgekeurd door kinderen na inspraak bij sollicitatieprocedure

Voor de kinderen van groep drie en vier van basisschool Oudendijk in Woudrichem  was het wel even wennen om halverwege het schooljaar een nieuw juf te krijgen. Echter, na twee dagen is juf Melanie al helemaal goedgekeurd. De kinderen mochten voor de sollicitatieprocedure zelf aangeven wat ze belangrijk vinden aan een juf. Dat meldt Omroep Brabant. 

Op tekeningen maakten de kinderen vooraf duidelijk wat voor een juf ze wilden hebben en dat wensenlijstje was best lang. Zo moest de juf natuurlijk lief zijn en goed les kunnen geven, maar ook sportief zijn. Eén van de kinderen wilde dat de juf goed was in turnen en een split kon maken. 

Proefles 

Juf Melanie Hagen (die vroeger op turnen zat, maar de split nu niet meer kan maken) staat sinds maandag voor de klas omdat ze is aangenomen na een proefles die is goedgekeurd door de kinderen. Veel kinderen gaven wel aan de oude juf te missen, maar op de tweede schooldag van Melanie was het al helemaal goed.

Originele methode 

Melanie vindt de sollicitatieprocedure, waarbij de kinderen zelf hun wensen kenbaar mochten maken, erg origineel. “Ik had de tekeningen en de kinderen in een filmpje gezien en het bruiste.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk