Noordhoff Academy en Studytube werken samen voor betere kwaliteit onderwijs

Noordhoff Academy – professionaliseringspartner voor het onderwijs – brengt samen met Studytube – het snelst groeiende leerplatform van Nederland – een leerplatform specifiek voor het onderwijs. Zo maken ze een leven lang leren laagdrempelig, met speciaal ontwikkelde trainingen van hoge kwaliteit die docenten eenvoudig naast hun drukke baan kunnen volgen. Vanaf 2023 is dit platform beschikbaar voor scholen in het voortgezet en middelbaar onderwijs. Dat meldt Noordhoff. 

De werkdruk is hoog en het docententekort groeit. Omdat docenten een belangrijke rol spelen bij de kwaliteit van onderwijs, zetten scholen steeds meer in op de permanente ontwikkeling van hun medewerkers. Voor het overgrote deel van de schoolleiders is dit één van de belangrijkste thema’s op school. Met dit nieuwe leerplatform voor het onderwijs kunnen (onder andere) docenten korte individuele trainingen en uitgebreide klassikale trainingen met het team volgen, met oefening gericht op hun eigen onderwijspraktijk. Zo kunnen ze blijven ontwikkelen, zonder de werkdruk te verhogen.

E-learnings en fysieke trainingen 

Schoolleiders kunnen op dit platform alle professionaliseringsactiviteiten plannen, beheren en volgen. En de inhoud is aan te passen aan de visie en doelen van de school, door bepaalde thema’s of trainingen onder de aandacht te brengen of zelf content voor hun docenten te ontwikkelen en toe te voegen. Docenten vinden er e-learnings en fysieke trainingen over onderwerpen van hun interesse en speciaal voor het onderwijs, die individueel of als team te volgen te zijn.

Samenwerking 

De twee marktleiders gaan samen voor een duurzame oplossing in het onderwijs. "Noordhoff heeft meer dan 180 jaar ervaring in onderwijs en leren." aldus Rianne Rhodes, Manager van Noordhoff Academy. "We willen dit in deze samenwerking inzetten om scholen en docenten te inspireren om zelf de regie te nemen over hun ontwikkeling, en zo de kwaliteit van hun onderwijs te blijven borgen." Homam Karimi, CEO van Studytube, vult aan: "Door onze expertise op het gebied van leerprocessen en softwareontwikkeling te bundelen met de onderwijservaring van Noordhoff, zorgen we voor een sterk platform. Onderwijsprofessionals kunnen zo hun kennis verdiepen en verbreden, en investeren in hun ontwikkeling – allemaal op één modern, intuïtief platform.

Door: Nationale Onderwijsgids