Docenten uit Assen aanwezig in Den Haag tijdens Prinsjesdag

Docenten Karin Kingma en Christel de Jong van het CS Vincent van Gogh in Assen mogen dit jaar Prinsjesdag in Den Haag van dichtbij meemaken. Burgemeester Marco Out nodigde de twee dames uit om met hem mee te gaan. Dat meldt RTV Drenthe. 

Elk jaar mag één Drentse gemeente twee ‘gewone burgers’ uitkiezen om mee te gaan naar Prinsjesdag. Dit jaar was Assen aan de beurt en Out koos voor de twee docenten. “Ik denk dat hij daarmee ook wel laat zien dat hij het onderwijs belangrijk vindt”, denkt De Jong. 

Sporten 

Beide docenten betekenen veel voor jongeren in Assen en omstreken. De één stimuleert jongeren door middel van meerdere projecten tot meer sporten. “Ik vind het heel belangrijk, ook voor de mentale gezondheid, om jongeren te laten bewegen”, aldus De Jong.

Spectaculaire projecten 

“We zijn misschien een beetje de mensen die het hoofd boven het maaiveld uitsteken qua organisatie van projecten”, aldus Kingma. Zelf verzint de docent vaak spectaculaire projecten bij openingen van nieuwe exposities in het Drents Museum. Vorig jaar maakte ze zelfs een meterslange sjaal voor de stationshond Mannes.

Beide docenten gaan vandaag genieten van een unieke ervaring. Woensdag gaan ze dan weer over op de orde van de dag: jongeren helpen en inspireren. 

Door: Nationale Onderwijsgids/ Femke van Arendonk