Wiersma: 'Bestuur islamitische school Amsterdam moet opstappen'

Het bestuur van de stichting Islamitische School Amsterdam (ISA) moet zo snel mogelijk opstappen. Dat heeft minister Wiersma van Primair en Voortgezet Onderwijs besloten. Als de bestuursleden dat niet doen, dan krijgt de stichting geen geld meer van de overheid en moeten de aangesloten scholen dicht. Dat meldt de NOS.

Uit een nieuw inspectierapport blijkt dat er bij de ISA sprake is van financieel wanbeleid, onrechtmatige verrijking en onrechtmatig handelen. Het huidige bestuur heeft wel het wanbeleid erkend, dit na een reactie op het inspectierapport. Ze stappen alleen niet op. Daarom kondigt minister Wiersma nu een aanwijzing aan. Dat is het zwaarste middel dat de minister kan inzetten.

Straf  

Behalve de aanwijzing aan het bestuur om af te treden krijgt ISA ook een straf opgelegd. Ze hebben namelijk niets gedaan met eerdere aanbevelingen vanuit de inspectie. Daarom wordt er nu elke maand 15 procent van de subsidie afgetrokken. Ook zal de inspectie bijna 300.000 euro van de stichting terugvorderen. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk