Normal_vbw

Waarom is samen kijken naar kunst zo belangrijk, extra zelfs in deze tijd? Kunst zorgt ervoor dat we met elkaar in gesprek raken. Het is van waarde om jong te leren dat niet iedereen de dingen ziet zoals jij. Via kunstwerken reflecteren we op onszelf, op onze (leef)omgeving, op het menselijke, op de geschiedenis; dat is iets van alle tijden. 

 

Het is belangrijk om in een kunstmuseum eens een ander perspectief in te nemen. Om ook dingen die op het eerste gezicht ‘vreemd’ of ‘anders’ zijn, te leren waarderen. Wanneer je door ons gebouw loopt, zie je topstukken uit de beeldende en toegepaste kunst uit verschillende tijden en windstreken. Kunst ervaren, hierover praten en leren jezelf te verhouden tot de wereld om je heen, is een van de belangrijkste dingen die een docent zijn of haar leerlingen kan meegeven.

Kunstmuseum Den Haag biedt een gevarieerd programma aan voor het voortgezet onderwijs: Kunst actief. Voor alle leeftijden, niveaus en voor scholen door het hele land.

Kunst actief is een activerend soort rondleiding onder leiding van ons team museumdocenten met gevarieerde, zelfstandig door de leerling uit te voeren opdrachten bij de vaste collectie en actuele, tijdelijke tentoonstellingen. Er zijn 12 soorten Kunst actief te boeken, elk met een eigen thema. Komend schooljaar pakken we uit met onder andere Kunst actief: Mode, bij de spectaculaire tentoonstelling van couturier Balenciaga. Zijn sculpturale en complexe vormen kwamen het beste uit in zwart. Leerlingen gaan tussen zijn couturestukken aan de slag met opdrachten en ervaren in het echt hoe mooi de couturestukken gemaakt zijn. Kijkt u op onze website voor het gehele programma Kunst actief.

Gun uw leerlingen een bezoek aan het Kunstmuseum!