Als prinses verkleed lesgeven om geld op te halen voor Oekraïne

Docent Roy Helmerhorst van het Anna van Rijn College in Nieuwegein staat vandaag voor de klas in een mintgroene jurk. Ook heeft hij een toverstok in zijn hand en draagt ie een pruik in alle kleuren van de regenboog. Zelf vindt hij zijn outfit vreselijk, maar hij doet het voor het goede doel. Met deze actie willen Roy en zijn leerlingen namelijk geld ophalen voor Oekraïne. Dat meldt RTV Utrecht.  

Toen Roy de oorlog in Oekraïne besprak met zijn mentorklas ontstond dit idee. De vraag ‘wat kunnen wij doen?’ popte op en een leerling kwam daarmee met een verrassend antwoord. Voor een bepaald bedrag zou Roy de hele dag in een prinsessenoutfit door de school lopen.

Social Media 

De actie ‘Krijg Roy in een prinsessenjurk’ werd al heel snel een succes. Dat komt ook omdat de leraar bekend is op social media. Op platformen als Instagram en TikTok is hij heel actief en daar heeft hij al flink veel volgers verzameld. Hij won vanwege al zijn vlogs al eerder de onderwijsprijs en ook mocht hij zichzelf Aardrijkskundeleraar van het jaar 2020 noemen.

Meerdere acties 

Ondertussen staat de teller op bijna 5000 euro. Roy benadruk dat zijn prinsessen-actie niet de enige actie is waarmee de school geld probeert op te halen voor Oekraïne. “Er wordt bijvoorbeeld ook een voetbaltoernooi georganiseerd waar je dan een kaartje voor moet kopen.”

10.000 euro 

Er doen ook meerdere docenten mee aan de actie van Roy. Zo stonden er vandaag ook een paashaas, een minion en verschillende kikkers les te geven. Roy heeft zijn leerlingen beloofd dat als ze 10.000 euro ophalen hij dan de hele week als prinses lesgeeft. “Ik denk niet dat we dat gaan halen, maar doneren kan nog steeds.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk