Meesters & Juffen lanceren dé online spelshow voor het onderwijs

Vanaf januari 2022 is de spelshow ‘Ik hou van onderwijs’, een creatie van de Meesters & Juffen Met Dromen, te zien op het YouTube-kanaal van ThiemeMeulenhoff. De eerste spelshow die gemaakt is door én voor docenten. Het doel van dit programma is de veelzijdigheid en aantrekkelijkheid van het vak voor het voetlicht te brengen. Vanaf woensdag 12 januari 2022 om 17.00 uur is de eerste aflevering te bekijken. Dit meldt ThiemeMeulenhoff.

In zes spannende afleveringen strijden meesters en juffen om de eer. De teamcaptains Ismail Aghzanay (o.a. leraar van het jaar 2021), Yasin Yaylali (bekend van oa Youtube en Meesters met Dromen), Kirsten Cuppen (genomineerd Varkey Foundation Global Teacher Prize 2021 én leraar van het jaar 2021) en Lucelle Deneer-Comvalius (leerkracht van het jaar 2019) nemen het tegen elkaar op. Daarbij worden ze geholpen door gastdocenten zoals juf Sanne, Meester Tim the traveling teacher, Meester Hidde en nog veel meer influencers uit het onderwijs. De presentatie is in handen van docenten Shauna Plompen en Emin Kececi.

Tips en tricks 

Naast spannende vragenrondes en leuke challenges verwachten we dat de kijker ook wat leert. Tussen neus en lippen door worden er namelijk veel tips en tricks gedeeld die je zelf voor de klas kunt inzetten. Bovendien staat er iedere aflevering een relevant en actueel thema centraal. De enige conclusie kan zijn, dat het onderwijs en de mooie mensen die er werken allemaal winnen.

Meesters vs Juffen 

De Meesters Met Dromen proberen al sinds 2018 impact te maken als het gaat om het imago van het beroep: docent. Onderwijs zit in hun hart en met die liefde proberen zij elke dag het verschil te maken. Dit doen zij o.a. als sprekers, optredens in diverse tv- en radioprogramma’s, organisatoren van zomerscholen en de onderwijsshow Educaution. Onlangs besloten de meesters dat de representatie van juffen niet kon uitblijven, waardoor de Juffen met Dromen ontstond. Voor het eerst sloegen zij de handen ineen, en wel voor Meesters vs Juffen.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: ThiemeMeulenhoff