Stichting Surplus kiest Dyade voor administratieve dienstverlening op scholen

Surplus zocht een goede nieuwe dienstverlener voor de financiële, personele en salarisadministratie van haar 24 scholen en 400 personeelsleden. “We willen graag de nieuwste ontwikkelingen in ons onderwijs toepassen,” aldus bestuurder Paul Moltmaker. De stichting, met scholen in Schagen en Hollands Kroon, koos voor Dyade als complete partner met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Dit meldt Dyade. 

“Surplus wilde een moderniseringsslag maken”, vertelt Paul Moltmaker, voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Surplus. “We waren al heel lang bij dezelfde partij, het was tijd om te kijken wat er verder in de markt te koop is.” Moltmaker werkte als bestuurder in Assen al eerder met Dyade. “Dat is toen goed bevallen. Het verbaasde me dan ook niet dat Dyade bij de aanbesteding als winnaar uit de bus kwam. Surplus is zelf qua onderwijs een innovatief schoolbestuur. We willen graag de laatste ontwikkelingen in ons onderwijs toepassen. Dan past het binnen de cultuur van de organisatie dat we ook achter de schermen met Dyade als innovatieve partner werken.”

Geïntegreerd pakket 

Algemeen directeur en bestuurder van Dyade, Herman de Wild, is blij dat Surplus voor het geïntegreerde Visma-pakket administratieve software heeft gekozen. “Een geïntegreerd pakket voor personeel en financieel maakt dat je snel alle relevante managementinformatie beschikbaar hebt. Begroten wordt er een stuk gemakkelijker mee.”

App

De rapportages geven Surplus real time inzicht in bijvoorbeeld verzuim en doorstroom. Autorisaties worden laag in de organisatie belegd. Medewerkers kunnen declaraties indienen met een simpele app en krijgen desgewenst toegang tot het eigen personeelsdossier. Als extra unieke optie richt Dyade voor Surplus een organisatie-breed managementdashboard in: Dyadash.

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Dyade