Leerkrachten uitgeput door corona ellende, CNV Onderwijs wil boosterprik

“Leerkrachten lopen op hun tandvlees, schoolleiders en interne begeleiders staan voor de klas om bij te springen en ondertussen moeten er allerlei randzaken rondom corona en invallers geregeld worden”, zegt Danielle Woestenberg van vakbond CNV Onderwijs. Daarom komt het kabinet met een extra uitwerking van de basisregels in het onderwijs. Dit meldt RTV Oost.

Vandaag bleek, bij de nieuwe cijfers, dat de afgelopen week landelijk 12.000 kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 9 jaar positief zijn getest. In de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar gaat het om 17.000 besmettingen. 

Landelijke maatregelen 

Leerkrachten en schoolleiders weten niet goed hoe zie hiermee om moeten gaan. Uit een peiling van het Lerarencollectief onder 200 leraren blijkt dat 75 procent behoefte heeft aan landelijke maatregelen om de besmettingen op de basisscholen terug te dringen. 

CNV Onderwijs is het eens met deze uitkomst. “We merken dat er al bijna geen invallers te vinden zijn, ouders die werken en met vragen zitten.”  Ook zijn er vaak discussies tussen ouders en leraren. 

Aanvullende basisregels voor het onderwijs 

Het kabinet komt nu dan ook met aanvullende basisregels voor het onderwijs. Naast de bekende regels moeten nu teamvergaderingen online plaatsvinden, ouders en andere familieleden mogen niet meer op school komen en ook festiviteiten vinden plaats zonder mensen van buiten de school.

Boosterprik en betere ventilatie 

De CNV is blij met deze extra maatregelen, maar een boosterprik zou voor de leraren zeer welkom zijn. Ook is op tachtig procent van de basisscholen de ventilatie nog steeds niet op orde. Dat zijn zaken waarvan het CNV ook nog graag wil dat het ernaar gekeken wordt. 

Door: Nationale Onderwijsgids