Normal_opnames-van-promotiefilm__1___1_

Waarom een promotiefilm?

Goeie vraag. Sta ons toe een nog beter antwoord te verschaffen. Het laten maken van een promotiefilm is essentieel om je unieke product, actie of dienst op de markt te zetten. Weet niemand ervan af? Dan zal er ook niemand op af komen. Met name eenmalige of jaarlijkse edities van evenementen dienen goed gepromoot te worden om voldoende publiek te trekken. Het is vaak niet zo dat mensen niet geïnteresseerd zijn, maar dat ze niet wisten wat er precies te beleven is. Zet je promotiefilm dus ook in om twijfelaars over de streep te trekken. 

Video’s in het onderwijs gebruiken

Onderwijs is belangrijk. Iedereen heeft in zijn leven weleens de keuze voor een middelbare school, opleiding of onderwijsinstelling gemaakt. Dus hoe onderscheid je je als aanbieder van de rest? De opleiding Geneeskunde of het Havo kun je op talloze plekken volgen, maar als je een video over onderwijs laat maken kun je de ‘beleving’ van het onderwijs effectief in beeld brengen. Laat zien waarom die beleving anders (lees: beter) is dan bij de concurrent.  Een open dag helpt, maar een onderwijsvideo kan je ook lekker vanuit huis, op de bank of in bed, bekijken. 

Het belang van bewegend beeld

Wij mensen zijn dol op dingen die bewegen. Statische beelden, zoals foto’s en tekst, gaan al snel vervelen. Onze aandacht dwaalt af. Beelden spreken aan, omdat ze steeds voor nieuwe verrassingen zorgen. Met behulp van bewegend beeld kun je een digitale rondleiding door het schoolgebouw of over de campus volgen. Dit is niet alleen erg leuk, maar geeft ook een goed beeld van wat je in de praktijk kunt verwachten. Foto’s vertekenen een stuk meer dan video. 

Maak kennis met Pro Motion Film from Pro Motion Film on Vimeo

Types video’s voor onderwijs

Er zijn een aantal soorten video’s die uitermate geschikt zijn om onderwijs of zaken gerelateerd aan onderwijs in beeld te brengen. Bij onderwijs staan leerlingen en studenten centraal. Om hun aandacht te vangen, moet je een video creëren die vanuit hun leefwereld en interesses is gefilmd.

Onderwijsvlog

Denk eens aan een vlog over alles wat de school te bieden heeft. In één aflevering bespreek je het aanbod (extra) vakken en in het andere de kantine. De kijker kan een keuze maken uit de onderwerpen die hij of zij het belangrijkst vindt en op basis daarvan een beeld en oordeel vormen. 

Informatieve video

Laat een aantal leerlingen of studenten in 2-3 minuten vertellen over de belangrijkste zaken van hun school, opleiding of onderwijsinstelling. Je kunt de beelden animeren en woorden laten ondertitelen. Sfeerbeelden van leerlingen in de ‘natuurlijke habitat’ maken het plaatje compleet.

Een rondleiding

Elke school en onderwijsinstelling vertelt zijn eigen verhaal. Je maakt de visie, kernwaarden en de ‘fysieke’ indruk van de instelling kenbaar door aan de hand van film een rondleiding te geven. Je laat niet alleen de verschillende gebouwen, lokalen en studieruimtes zien, maar brengt ook in beeld hoe er les wordt gegeven, waar je op eigen houtje kunt studeren en waar je ontspant.

Wat kost een promotiefilm zoal?

De kosten van promotiefilms variëren sterk. Het ligt er vooral aan wat je er zelf voor over hebt. De kosten worden onder meer bepaalt door de lengte van de film, het materiaal dat wordt gebruikt bij het filmen, of je een team van (ervaren) professionals inschakelt, wie je filmt (heb je een acteurs en actrices nodig?) en wat de locatie van het filmen is. Als je film een uitvoerige nabewerking nodig heeft – onder meer animatie, – kan ook dit kosten doen oplopen.