ROC Tilburg docent Kirsten Cuppen genomineerd voor 'Global Teacher Prize'

Docent Nederlands aan het ROC Tilburg, Kirsten Cuppen, is genomineerd voor de Global Teacher Prize 2021. Zij is één van de vijftig genomineerden die in november kans maakt op één miljoen dollar. Dit meldt MBO-today.

Naast docent Nederlands is Kirsten ook loopbaanbegeleider aan het ROC Tilburg. Zij is een groot voorstander van het zogenaamde 'Talentenpaspoort'. In dit digitale document kunnen studenten naast cijfers en diploma's ook laten zien over welke talenten ze nog meer beschikken. Als Kirsten de Global Teacher Prize wint, kan ze het 'Talentenpaspoort' verder ontwikkelen, naar andere talen vertalen en aan andere scholen voorleggen.

Erkenning van leraren

De Global Teacher Prize is in het leven geroepen om leraren te erkennen die een buitengewone bijdrage aan het beroep leveren. De prijs wil de aandacht vestigen op de belangrijke rol die leraren in de samenleving spelen. 

Leraar van het Jaar

Kirsten werd eerder dit jaar ook al voorgedragen als één van de drie finalisten in de Leraar van het Jaar verkiezing. Op 4 december wordt daarover pas meer bekend. 

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: MBO-today