Misbruikzaak vso-lerares uitgesteld vanwege vergevorderde zwangerschap

Gisteren zou de rechtszaak beginnen van een 31-jarige lerares die op RENN4-school De Atlas in Assen twee leerlingen zou hebben misbruikt. Deze is echter uitgesteld, omdat de vrouw in kwestie hoogzwanger blijkt te zijn. Volgens haar advocaat heeft ze last van veel stress en kan ze daarom niet komen. Dit meldt RTV Drenthe.

In januari vorig jaar werd een leerkracht van speciale school voor voortgezet onderwijs De Atlas in Assen op non-actief gezet. Volgens scholenkoepel Renn4 was dat gebeurd omdat er mogelijk ‘grensoverschrijdend seksueel gedrag’ had plaatsgevonden. Er zouden twee leerlingen betrokken zijn, waarvan er toentertijd nog 1 op de school zat. Later bleek dat de lerares tussen september 2018 en januari vorig jaar naaktfoto's van zichzelf had gestuurd naar een van hen. Ook zou ze met beide jongens seks hebben gehad.
 

'Volstrekt ongepast docentengedrag'

Volgens de advocaat van de vrouw kon de rechtszaak gewoon doorgang vinden, ook zonder de aanwezigheid van de lerares. De rechters en de officier van justitie waren het daar echter niet mee eens: "Dit is volstrekt ongepast docentengedrag en ik zou bijvoorbeeld willen vragen hoe ze hiermee kon doorgaan, terwijl er allerlei signalen waren dat dit fout was. Zo liet één van de jongens zich overplaatsen naar een andere klas.”
 
De lerares is overigens zelf naar de politie gestapt in januari 2020. Een deel van de beschuldigingen van het Openbaar Ministerie heeft ze bekend en volgens haar advocaat heeft ze veel spijt van wat er is gebeurd.
 
Door: Nationale Onderwijsgids