Ilse Warringa houdt zich op de vlakte over Luizenmoeder-vervolg

Ilse Warringa wil nog niet vooruitlopen op een eventuele tweede Luizenmoeder-film. De actrice en regisseur wil eerst genieten van het huidige succes.

"Ik heb altijd gezegd: ik wil eerst afwachten wat de film doet", zei Warringa donderdag in RTL Boulevard. "Dat antwoord hebben we." Woensdag werd duidelijk dat de film binnen een week 100.000 bioscoopbezoekers heeft getrokken en daarmee de gouden filmstatus heeft bereikt.

Warringa weet dat er wel animo is om door te gaan. "Iedereen wil, ook de hele crew", stelde ze. "Nou ja, wie weet. We zullen zien. Ik ga eerst even heel erg genieten van het succes."

In Luizenmoeder - De Film keert Warringa niet alleen terug in de rol van Juf Ank. Ze maakt ook haar regiedebuut. De Luizenmoeder werd uitgezonden tussen 2018 en 2019 en trok wekelijks vele miljoenen tv-kijkers. De serie werd onder meer bekroond met de prestigieuze Nipkowschijf.

Vanwege de coronamaatregelen is het succes van de film extra bijzonder. Bioscopen zijn nog steeds gebonden aan coronabeperkingen van het demissionaire kabinet en mogen maar voor een derde gevuld worden.

Door: ANP