tweede hypotheek afsluiten

Het feit dat er sprake is van een tekort aan docenten biedt in verschillende opzichten voordelen voor leerkrachten. Niet alleen vinden zij al snel een nieuwe baan, ook krijgen ze eerder een vast contract aangeboden dan in veel andere sectoren het geval is. De tijd dat een docent een proeftijd doormaakte in de vorm van een tijdelijk contract lijkt voorbij te zijn. Goed presteren in de eerste maanden levert doorgaans direct een vaste aanstelling op. Prettig voor een school wanneer zij een goede leerkracht vinden en prettig voor een leerkracht wanneer deze al snel meer zekerheid heeft. Een vast contract in een branche waar de vraag naar geschoold personeel groot is, maakt het makkelijker om een hypotheek af te sluiten. De kans dat je de baan en daarmee je inkomen verliest is in deze branche immers klein. In verschillende situaties kan een tweede hypotheek interessant zijn.  

Tweede hypotheek afsluiten als docent

Mogelijk was je al enige tijd voornemens om de keuken of badkamer thuis te renoveren. Wanneer je hier onvoldoende spaargeld voor hebt kan een tweede hypotheek uitkomst bieden. Mogelijk moet er op termijn vaker vanuit huis les worden gegeven. Om meer ruimte in huis te creëren kan het laten plaatsen van een dakkapel op de woning eveneens een interessante optie zijn. Zo haal je meer uit de ruimte op zolder!  
 

Advies inwinnen bij een hypotheekadviseur

Veel mensen hebben te weinig kennis over hypotheken, om een goed beeld te kunnen schetsen van de mogelijkheden die zij hebben bij een vaste baan in het onderwijs. Het is om deze reden verstandig advies in te winnen bij een hypotheekadviseur. Je kunt een hypotheekadviseur in een fysiek kantoor bezoeken, maar ook een online afspraak maken. Door voor een online adviseur te kiezen, profiteer je doorgaans van lagere kosten. Gek is dat niet, daar deze online partijen geen kosten hoeven te maken voor de huur van een kantoorpand.  
 

Zelf informatie zoeken over hypotheken

Naast het advies wat een hypotheekadviseur je kan geven, kun je vooraf zelf ook informatie opzoeken. Er zijn verschillende websites, waarop je veel kunt lezen over de diverse soorten hypotheken en bijvoorbeeld het afsluiten van een tweede hypotheek voor een verbouwing. Mocht je de hypotheek van je woning enkele jaren terug hebben afgesloten, dan kan ook een hypotheek oversluiten een optie zijn. Je profiteert hierbij van de huidige lage rente, waardoor je maandlasten afnemen.