Normal_voor_de_jeugd_dag_-_promotiebeeld

De inschrijving voor de tweede digitale editie van de Voor de Jeugd Dag is geopend. Het online evenement vindt plaats op 27 september, onder leiding van Tako Rietveld. De Kindercorrespondent is net als vorig jaar de gastheer vanuit de Westergas in Amsterdam. Centrale thema is deze editie het mentale welbevinden van kinderen en jongeren, dat in coronatijd flink op de proef is gesteld. Dit meldt het Nederlands Jeugdinsitituut.

Van iedereen is de veerkracht op de proef gesteld. Én kwam naar boven drijven wat echt belangrijk is: kinderen en jongeren tijd en ruimte geven om zich te ontwikkelen in een veilige omgeving, en er samen voor zorgen dat ouders er in de opvoeding niet alleen voor staan.
 

Keuze uit ruim zestig workshops
 

De Voor de Jeugd Dag bestaat uit meer dan zestig workshops, met vertrouwde werkvormen zoals Persoonlijke verhalen en de virtuele Vissenkom. Je kunt online Gluren bij collega’s uit het werkveld. Je kiest zelf de programmaonderdelen die je wilt volgen en neemt ook deel aan gesprekken, discussies en polls tijdens de sessies.
 

Voor de Jeugd Dag

 
De negende Voor de Jeugd Dag vindt plaats op maandag 27 september 2021. Op deze dag komen beleidsambtenaren en bestuurders jeugd en onderwijs van gemeenten, zorg- en onderwijsprofessionals, raadsleden, ouders en jeugd bij elkaar. De dag is niet bestemd voor commerciële partijen. Vanuit de Westergas in Amsterdam worden de meeste programmaonderdelen live uitgezonden. Deelname aan deze dag kost niets. Het programma is terug te vinden op Voordejeugddag.nl. Direct inschrijven kan hier
 
Door: Nationale Onderwijsgids