AVS: 51 procent van de basisscholen stuurde klassen naar huis vanwege corona

Ruim de helft van alle basisscholen stuurde vorige week klassen naar huis vanwege corona. De druk op de schoolleiders blijft onveranderd groot, ziet de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS). De AVS blijft daarom pleiten voor meer sneltesten én voorrang op vaccinatie voor al het onderwijspersoneel. Dit meldt AVS.

Uit een AVS-peiling onder ruim 1200 schoolleiders blijkt dat vorige week 2,2 van de 12 klassen per school naar huis moesten vanwege coronaklachten. 1,3 procent van de scholen was helemaal gesloten. Op 49 procent van de scholen waren alle klassen op school. In totaal is momenteel 85 procent van de leerlingen en 88 procent van de leraren op school.
 
Volgens de AVS maakt dit de druk op schoolleiders onveranderd groot. “Ze zijn constant, zelfs op niet werkdagen en in het weekend, bezig om vervangers te zoeken om te voorkomen dat kinderen naar huis moeten”, geeft voorzitter Petra Van Haren aan. De AVS pleit daarom naast sneltesten voor een versnelde vaccinatie van onderwijspersoneel. “We zien dit in andere landen wel gebeuren. Daar worden cruciale beroepen zoals het onderwijs gewoon beschermd.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids