Voordelen VPN

We horen de laatste jaren steeds meer over VPN. VPN staat voor Virtueel Privénetwerk, en zorgt voor een beveiligde, geanonimiseerde verbinding tussen u en het internet. De versleutelde omgeving waarin u actief bent heeft een aantal voordelen, zowel voor particulieren als bedrijven en organisaties. Wat zijn de belangrijkste voordelen van VPN met betrekking tot uw privacy? 

Waarom VPN gebruiken?

De belangrijkste overwegingen om VPN te gebruiken zijn veiligheid en anonimiteit. Privacy is een belangrijk element van ons leven, en dat is op een vrije internetverbinding niet altijd waar te borgen. Gebruikt u VPN tijdens het internetten, dan wordt uw IP-adres en locatie verborgen. Zowel u als uw zoekgedrag is zodoende niet traceerbeer. Dit maakt VPN interessant voor een omvangrijke groep mensen. Niet alleen personen die illegaal willen downloaden of games willen spelen hebben belang bij VPN, ook zakelijk wil je kunnen werken binnen een optimaal beveiligde omgeving. Het delen van bestanden en gegevens vindt dankzij VPN versleuteld plaats, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over ongewenste inbraak door een extern persoon. Hiermee waarborgt u uw online privacy.    
 

Beveiliging in het onderwijs

Wat is de toegevoegde waarde van VPN binnen het onderwijs? Voorbeelden van de afgelopen jaren maken evident dat deze beveiligde omgeving broodnodig is. Het blijkt namelijk dat veel websites van scholen niet beschikken over een beveiligde verbinding, laat staan de interne communicatie in tijden dat men nogal eens thuisonderwijs moet aanbieden. Een onbeveiligde omgeving is gevaarlijk wanneer via de website van een school persoonlijke gegevens worden gedeeld. Ook voor het maken van beveiligde back-ups is een draadloze VPN-verbinding cruciaal.  
 

Veilig internetten 

Wist u dat u tijdens het internetten op een onbeveiligd WiFi-netwerk al uw persoonlijke gegevens min of meer prijsgeeft aan hackers? Zij kunnen razendsnel inbreken op het onbeveiligd netwerk en verschaffen zich hiermee toegang tot alle persoonlijke gegevens van u én alle mede-gebruikers.  Hoewel onbeveiligde netwerken ideaal zijn als u onderweg bent, bijvoorbeeld in het buitenland, is hier ongelimiteerd gebruik van maken dus een onverstandige beslissing. VPN maakt veilig internetten bereikbaar voor iedereen die waarde hecht aan persoonlijke gegevens, en dat is online belangrijker dan ooit. 
 
Een sterke VPN-verbinding is geld waard. U loopt geen risico meer tijdens het internetten, en bent online altijd volledig anoniem aan het werk. De prijzen voor een VPN-abonnement lopen uiteen. Laat u informeren over de mogelijkheden binnen uw situatie, bijvoorbeeld op particulier als zakelijk vlak, want VPN kan u veel opleveren.  
 

De beste beveiliging online 

Er zijn allerlei soorten VPN’s, van eenvoudige extensies of apps, tot complexe toepassingen waarmee u altijd bent verzekerd van de optimale beveiliging. Door uw internetverkeer te versleutelen op de smartphone of computer, kunnen mogelijke hackers niet meer zien waar u online mee bezig bent. En beter nog, zij kunnen niet meer inbreken op bestanden en gegevens die u al dan niet via het internet wilt delen. Voor zowel bedrijven als particulieren is het belangrijk de beste VPN te installeren, zodat u op ieder moment zorgeloos kunt internetten.