Koningsspelen lanceert energizers voor in de klas

Leerkrachten in het primair onderwijs die deelnemen aan de Koningsspelen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de ‘Koningsspelen Moves’. Deze energizers voor in de klas - ontwikkeld in samenwerking met Lucia Marthas en Kinderen voor Kinderen – leveren kinderen nieuwe, positieve energie op om weer aan het werk te gaan. Dit meldt Koningsspelen.

In 20 video’s van gemiddeld 2 minuten inspireert Olivier Feikens, danscoach bij Kinderen voor Kinderen, de kinderen om naast hun tafel in de klas kort en intensief te bewegen. Tussen de reken- en spellingles door, als dagopening of op het moment dat de energie in de klas laag is. Leerkrachten kunnen de energizers het hele jaar door op ieder moment van de dag inzetten.
 

Voor elk niveau en op ieder moment

De Koningsspelen Moves zijn ingedeeld in drie verschillende niveaus:
  • Rode, witte, blauwe moves voor groep 1 t/m 4
  • 1e t/m 5e moves voor groep 5 t/m 8
  • Rode, witte, blauwe plus moves voor iedereen die zittend meedoet
 
Leerkrachten kunnen de 'Koningsspelen Moves' naar eigen inzicht aanpassen aan het niveau van de klas. Ook is er een instrumentale versie beschikbaar, zodat kinderen met elkaar een eigen energizer kunnen maken.
 

Actievere houding, meer energie en betere concentratie

De ‘Koningsspelen Moves’ zorgen voor beweging in én met de klas​. Door samen plezier te maken in de klas wordt het groepsgevoel versterkt. Dit kan bijdragen aan een creatief en open klimaat. Daarnaast kan het leiden tot betere concentratie en actievere deelname in de lessen.
 
Alle scholen die zijn ingeschreven voor de Koningsspelen 2021 op vrijdag 23 april ontvangen de energizers voor in de klas.
 
Door: Nationale Onderwijsgids