Studenten-verkiezingsdebat 2021: Acht partijen over de toekomst van studenten

Moet de studiefinanciering terug? Is er straks een baan of een woning wanneer je afgestudeerd bent? En hoe gaan we verder na deze coronatijd? De keuzes die Den Haag over deze thema’s maakt, hebben grote invloed op de toekomst van studenten. Daarom organiseren studenten van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) op 5 maart een landelijk verkiezingsdebat over de thema’s studeren, wonen en werken. Dit meldt CHE.

De kandidaten gaan met elkaar in debat over de belangrijkste thema’s voor studenten: toekomst van het onderwijs; leenstelsel; woningmarkt; arbeidsmarkt; het herstel van de economie én wat de studenten daar later van gaan merken. 
 

Deelnemers

De (kandidaat-)Kamerleden die deelnemen aan het debat zijn: Jan Paternotte (D66), Kees van der Staaij (SGP), Lisa Westerveld (GroenLinks), Dennis Wiersma (VVD), Eppo Bruins (ChristenUnie), Pascale Plusquin (Partij voor de Dieren), Frank Futselaar (SP) en Julian Bushoff (PvdA). 
 
Het debat is op vrijdag 5 maart vanaf 19.00 uur te volgen via YouTube en staat onder leiding van CHE-journalistiekstudent Wouter Kempenaar en CHE-docent Jeroen van der Zeeuw.
 
Door: Nationale Onderwijsgids