Vrijwilligers ondersteunen leraren bij noodopvang op basisschool

Leraren op de basisschool hebben het moment ontzettend druk met de combinatie van afstandsonderwijs geven en het opvangen van leerlingen in de noodopvang. In de gemeente Renkum (Gelderland) heeft men hier een goede oplossing voor gevonden. Daar helpen op zes basisscholen vrijwilligers mee om het personeel te ondersteunen. Dit meldt Omroep Gelderland.

Het is zwaar voor leraren om afstandsonderwijs en de noodopvang voor kwetsbare kinderen en kinderen van ouders met cruciale beroepen te combineren. Daarom is het voor de leraren op de zes basisscholen in Renkum erg prettig om ondersteuning te krijgen van tien vrijwilligers. Directeur Hans Verweij van basisschool De Paasberg in Oosterbeek is ook enthousiast: “Dat is echt wel fantastisch. Anders ben je volledig afhankelijk van je eigen team. De noodopvang combineren met het online lesgeven: dat kan eigenlijk niet samen. Dat we deze vrijwilligers mogen ontvangen, is zo'n welkome aanvulling.”

De jongerenwerkers van Renkumvoorelkaar kwamen met het initiatief voor de ondersteuning. Eerst draaiden alleen de jongerenwerkers zelf mee in de noodopvang, maar daar kwamen de vrijwilligers al snel bij. Zo ook Tess Reerink, die normaal gesproken in de horeca werkt. Ze vindt het fijn dat ze zich nu nuttig kan maken waar dat nodig is, ook al is voor de klas staan compleet nieuw: “Echt een nieuwe ervaring. Maar wel superleuk.” Tess is zelfs zo enthousiast dat ze heeft besloten om de lerarenopleiding te gaan doen.

Door: Nationale Onderwijsgids