Meer dan de helft van de docenten in voortgezet onderwijs geeft toch fysiek les

Hoewel Nederland sinds half december in lockdown verkeert, geeft toch meer dan de helft van de leraren in het voortgezet onderwijs fysiek les, blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Een derde van de leraren maakt zich zorgen, en de AOb wil dat op scholen ook tussen leerlingen de anderhalve meter afstand verplicht wordt. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Onder andere doordat eindexamenklassen wel naar school mogen en ook praktijklessen op scholen doorgaan werkt meer dan de helft van het onderwijspersoneel gewoon op school. “Iedereen gaat ervan uit dat er alleen nog online les wordt gegeven, maar hieruit blijkt dat de helft van de mensen in het voortgezet onderwijs nog gewoon fysiek lesgeeft”, aldus AOb-voorzitter Eugenie Stolk. “Een derde van die mensen maakt zich grote zorgen over hun veiligheid.”

De AOb vindt het belangrijk dat er op scholen wel anderhalve meter afstand wordt gehouden, zoals het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde. “Dat kan niet als je 30 eindexamenkandidaten in een klas zet”, zegt Stolk. “Als ondertussen de adviezen van het OMT niet eenduidig zijn, maken mensen zich grote zorgen over hun veiligheid. We horen daar niets over en dat kan niet. We willen nu dat de minister daar echt iets over zegt en duidelijkheid geeft.”

Door: Nationale Onderwijsgids