Normal_koning_willem-alexander_-_bron_rvd

Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag 7 januari online gesproken met leraren en ouders over de impact van het thuisonderwijs op het werk van de leraren en het dagelijks leven van de ouders. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Sinds 16 december krijgen scholieren weer online les. Scholen organiseren alleen fysiek onderwijs voor leerlingen van ouders met een vitaal beroep en voor kwetsbare kinderen. In de eerste lockdown deden scholen ervaring op met digitaal lesgeven die nu kunnen worden ingezet.

Koning Willem-Alexander sprak eerst met drie leerkrachten uit het basisonderwijs, waaronder een interne begeleider, en twee docenten uit het voortgezet onderwijs. Er werd onder meer ingegaan op de effecten van onderwijs op afstand. Zo zijn er zorgen over oplopende leerachterstanden bij leerlingen nu alle lessen digitaal plaatsvinden. Ook werd gesproken over de verhoogde werkdruk voor docenten. Aansluitend vertelden een aantal ouders over de uitdagingen waar zij voor staan om thuisonderwijs te combineren met thuiswerken.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Rijksvoorlichtingsdienst