'Ook leraren moeten met voorrang gevaccineerd worden'

Onderwijsorganisaties vinden dat leraren eerder in aanmerking moeten komen om zich te laten vaccineren tegen corona. Want ook onderwijspersoneel staat dichtbij de frontlinie. Dit melden NU.nl  en Tubantia.

De Algemene Onderwijsbond (AOb) wijst erop dat veel docenten toch fysiek les moeten geven aan sowieso de examenklassen. “En als we willen dat de boel straks weer volledig gaat draaien, dan moeten we ervoor zorgen dat het onderwijspersoneel zo snel mogelijk gevaccineerd wordt.” 
 
Ook Wim Hoetmer, voorzitter college van bestuur van de Veluwse Onderwijsgroep uit Apeldoorn, vindt dat leraren met voorrang gevaccineerd moeten worden. Hij twitterde: “Blij dat ik geen minister van Volksgezondheid ben. Misschien zou ik dan ook erover moeten nadenken om alle onderwijsgevenden met voorrang te vaccineren. Over mensen in de frontlinie gesproken....”
 
Onderwijsbonden deden al eerder de oproep om onderwijspersoneel voorrang te geven bij het vaccineren. Vorige week vroeg vakbond Leraren in Actie om een opschorting van het fysieke onderwijs aan examenleerlingen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids