Leraar Valkenswaard op privéadres mishandeld door boze vader

Een docent van een scholengemeenschap in Valkenswaard heeft aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging. Een vader van een leerling zou hem thuis hebben opgezocht en hem mishandeld hebben, omdat zijn 15-jarige zoon tijdens techniekles gedwongen een aantal minuten in de kofferbak van een auto zou hebben doorgebracht. Dit meldt Eindhovens Dagblad.

Volgens de vader van de jongen zat hij onvrijwillig opgesloten in de kofferbak van de auto die in het technieklokaal van scholengemeenschap Were Di stond. Hij was er zelf voor de grap ingekropen maar hij kon er niet meer uit. De leraar zou de leerlingen verboden hem te bevrijden. De school bij monde van de rector zegt dat de leerling zich vrijwillig in de kofferbak heeft laten opsluiten en dat hij er weer werd uitgelaten toen hij daarom vroeg. 
 
De vader ging vervolgens naar school om verhaal te halen, maar trof de docent daar niet meer aan. De vader geeft toe dat hij daar twee ruiten heeft gebroken. ’s Avonds is hij naar het privéadres van de leraar gegaan. Daar zou hij de leraar mishandeld hebben; de vader ontkent dat echter. 
 
Volgens de politie heeft de leraar van scholengemeenschap Were Di 'aantoonbaar letsel' overgehouden aan het incident. Hij is de afgelopen dagen, ook door psychische klachten, niet in staat is geweest om te werken, aldus de rector van de school.  
 
Het gezin van de leerling heeft naar eigen zeggen aangifte tegen de leraar gedaan van vrijheidsberoving van een minderjarige. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids