Halsema wil weten wat leraren nodig hebben na moord op Franse docent

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam wil met de leraren in de stad in gesprek naar aanleiding van de moord van de Franse docent Samuel Paty. Ze wil weten wat zij nodig hebben, zei ze donderdagmiddag in reactie op vragen van het CDA. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De burgemeester heeft gehoord dat Amsterdamse leraren zich zorgen maken en neemt daarom samen met wethouder Marjolein Moorman van Onderwijs het initiatief om contact op te nemen met de leraren. Halsema wil van hen weten of de dreiging die de Franse docent fataal is geworden herkenbaar is voor de Amsterdamse leerkrachten. Volgens haar voelt niet elke leraar zich even vrij om gevoelige onderwerpen te bespreken vanwege de sfeer in de klas, de buurt of onder de ouders. 
 
Vorige week werd de Franse docent maatschappijleraar Samuel Paty vermoord door een extremist omdat hij een spotprent van de islamitische profeet Mohammed in de klas had laten zien. De hele wereld reageerde geschokt op de moord, en ook Nederlandse leraren zijn geschrokken en bezorgd. Docenten maatschappijleer vinden dat hun vak een belangrijkere rol moet gaan spelen op school.
 
Door: Nationale Onderwijsgids