Geschiedenisdocent van het jaar betreedt datingkamer Westfries Museum

Oog in oog staan met de geschiedenis - via een spannende date. Dat kan in het Westfries Museum in Hoorn. Elke donderdag kan men namelijk reserveren voor de Blind Date-donderdag (inbegrepen bij de entreeticket). Het museum zorgt voor een bijzondere ontmoeting met een historisch personage dat je in korte tijd beter leert kennen. Met wie de afspraak is, blijft geheim tot je als bezoeker de speciale datingroom betreedt. Het is immers niet voor niets een blind date. Dat meldt het Westfries Museum.

Op 23 juli zal Jikkemien Kuypers, geschiedenisdocent van het jaar 2018-2019, voor de allereerste ontmoeting de datingkamer betreden. Ze komt als bevlogen geschiedenisdocent even oog in oog met de geschiedenis te staan. Directeur Ad Geerdink deelt met haar de liefde voor de historie en hoopt net als zij dat met zoveel mogelijk anderen te kunnen delen. “Binnen en buiten de muren van het Westfries Museum brengen we graag de geschiedenis tot leven. Dat doen we ook met vlogs en podcasts op onze website en Facebookpagina bijvoorbeeld, waarbij we tevens onderbelichte perspectieven laten zien."
 
Hij vervolgt: "Kijk en luister maar eens naar onze vlog en podcast over zwarte bediendes in de Gouden Eeuw. Geschiedenis is nooit eenduidig en als je de verdieping zoekt, verrijkt dat je blik. Deze activiteiten zijn niet alleen leuk en interessant: je krijgt als bezoeker ook de kans om in de spiegel van het verleden te kijken om zo het heden beter te kunnen duiden.”
 
Reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk, dat kan vanaf 18 juli via www.wfm.nl/blinddate.
 
Door: Nationale Onderwijsgids