Onduidelijk wanneer film De Luizenmoeder wordt opgenomen vanwege corona

Het is niet duidelijk wanneer de Luizenmoeder-film opgenomen kan worden, vanwege de coronacrisis. Actrice Beppie Melissen meldde dinsdag in de uitzending van Radio Oranje/Troost TV van Paul Haenen dat zij vrijwel zeker een rol heeft in de Luizenmoeder-film.

"Daar zou ik inderdaad iets in mee gaan doen", bevestigde de actrice, die bij het grote publiek vooral bekend is van haar bijrollen in Gooische Vrouwen en Jiskefet. Melissen gaf geen verdere toelichting op haar rol. De actrice had heel lang een eigen toneelgezelschap met Leny Breederveld, die in De Luizenmoeder te zien is als Juf Helma.

Het is overigens niet duidelijk wanneer de Luizenmoeder-film opgenomen kan worden, vanwege de coronacrisis. De opnames staat gepland voor het najaar. Actrice Ilse Warringa neemt de regie voor haar rekening. Vrijwel alle vaste castleden van de serie keren terug.

De Luizenmoeder werd uitgezonden in 2018 en 2019 en vertelde over het wel en wee op basisschool De Klimop waar juffrouw Ank en directeur Anton de scepter zwaaien. De serie hield wekelijks vele miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd en werd onder meer bekroond met de prestigieuze Nipkowschijf. Na twee seizoenen stopte de serie, onder meer omdat schrijver en acteur Diederik Ebbinge geen zin meer had.

Door: ANP