OU biedt docenten gratis online colleges over digitale didactiek

Voor alle onderwijsinstellingen die vanwege de coronacrisis nu onderwijs online willen geven, biedt de Open Universiteit live virtuele colleges aan over digitale didactiek. Gister startte daartoe een serie live online colleges van de onderwijsexperts van de Open Universiteit over digitale didactiek. Vragen stellen tijdens de colleges is mogelijk en achteraf kunnen ze worden teruggekeken. Dit meldt Open Universiteit.

De Open Universiteit (OU) wil graag docenten van andere onderwijsinstellingen helpen bij het online brengen van hun onderwijs tijdens de coronacrisis. Daartoe lanceert zij de webpagina www.ou.nl/ddguide over online didactiek. De website is nog in opbouw. Veel kennis die de OU heeft op het gebied van online onderwijs, zal daar bijeen gebracht worden. Denk aan (wetenschappelijk onderbouwde) adviezen voor docenten van allerlei onderwijsniveaus die hun onderwijs online willen brengen, maar vooral praktische tips & tricks.
 

Live online colleges 

In de serie online colleges geven onderwijsexperts een toelichting op diverse onderwerpen en kunnen docenten en andere geïnteresseerden vragen stellen. De opnames kunnen achteraf ook worden teruggekeken via de webpage. De sessies zijn het best te volgen via de browsers Chrome en Firefox. Voor het optimaal volgen van de sessies wordt gebruik van een headset of oortjes geadviseerd.
 

Geplande volgende online colleges

  • Op 18 maart 2020 van 19.00 – 20.00 uur: Digitaal lesmateriaal maken, door dr. Eric Kluijfhout, hoofd advisering, training en productie bij het ECO van de OU, en drs. Willeke Kerstjens, onderwijskundige bij ECO . 
  • Op 19 maart 2020 van 19.00 – 20.00 uur: Begeleiden in online omgevingen, door drs. Wilfred Rubens, business developer en projectleider bij de OU en drs. Iwan Wopereis, als onderwijskundige verbonden aan ECO.
 
Door: Nationale Onderwijsgids