AOb zet vraagtekens bij besluit om scholen open te laten
Volgens Eugenie Stolk, voorzitter van de Algemene Onderwijsbond (AOb), hebben veel docenten vraagtekens bij de beslissing van de minister om scholen, ondanks andere corona-maatregelen,  vooralsnog open te laten. Volgens haar is het onderwijs geen opvang, en hoort gezondheid juist altijd voor te gaan. Dit meldt de AOb.
Omdat jongeren tot twintig jaar minder vatbaar lijken te zijn voor het virus, is besloten dat scholen voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs vooralsnog open blijven. Stolk laat weten dat het vertrouwen in de politieke inschatting door onderwijsmedewerkers hierdoor verloren gegaan is. In het debat stond volgens haar niet de gezondheid van leerlingen voorop, maar het onderwijs als opvang. “Onderwijs is geen opvang, en de gezondheid moet altijd leidend zijn.” 
 
Bovendien vindt de voorzitter het lastig te begrijpen waarom bijeenkomsten met meer dan honderd mensen worden afgelast, maar scholen met honderden leerlingen wél open blijven. Ook vraagt ze zich af wat docenten moeten die zelf kwetsbaar zijn, bijvoorbeeld door diabetes of een longaandoening.
 
Door: Nationale Onderwijsgids