Klaver: premier geeft docenten trap na

De uitleg van premier Mark Rutte dat scholen ondanks de corona-uitbraak open moeten blijven, omdat anders ouders niet naar hun werk kunnen, valt verkeerd bij GroenLinks. Partijleider Jesse Klaver spreekt van "een trap na" voor docenten. "Ik denk dat dit een fout is van de premier en dat moet hij vanavond in het debat herstellen."

Klaver vindt wel dat scholen zo lang mogelijk open moeten blijven, maar om een heel andere reden. "Ik vind dat je kinderen zo lang mogelijk onderwijs moet geven." Ook kan hij zich voorstellen dat het RIVM het lage risico dat kinderen lopen als reden noemt.

"Maar als je tegen docenten zegt: jullie zijn eigenlijk kinderopvang, dan is dat echt een trap na", zegt Klaver. "Mensen willen best les blijven geven, maar zodra je ze het gevoel geeft dat ze er alleen zijn om op te passen, dan worden ze terecht boos."

Klaver noemt het daarnaast "echt schandalig" dat er nog altijd onvoldoende beschermingsmiddelen beschikbaar zijn voor zorgpersoneel. Dat betekent dat artsen en verpleegkundigen "met steeds grotere risico's voor hun eigen gezondheid het werk moeten blijven doen".

Door: ANP