Amsterdamse scholieren zijn leraar voor een dag

Amsterdamse bovenbouwleerlingen havo en vwo kunnen op 19 en 20 maart kennismaken met het beroep van leraar. Ze zijn dan leraar voor een dag. De Amsterdamse lerarenopleidingen organiseren dit tweedaagse stageprogramma samen met de gemeente en de basisscholen voor leerlingen met interesse in het onderwijs. Dit meldt gemeente Amsterdam.

Youri Abbring en Chams Eddoha Errajy deden vorig jaar mee met ‘Leraar voor een Dag’. Youri: “Ik was verrast hoe goed de kinderen luisterden. Het was een stuk minder chaotisch dan ik had verwacht.” Chams: “Omdat je een dag meeloopt weet je echt hoe het is om leraar te zijn. Ik kan het iedereen aanraden.” Youri: “En niet alleen als je nadenkt over leraar worden, ook als je nog helemaal geen idee hebt. Het is een goede manier om te ervaren of dit bij je past.” 
 

Programma 19 en 20 maart

Leerlingen uit de bovenbouw havo en vwo kunnen meedoen aan ‘Leraar voor een Dag’. Op donderdag 19 maart is er ’s middags een workshop over het voorbereiden en geven van een les. De scholieren worden geholpen door pabo-studenten van de HvA, iPabo en de Universitaire Pabo van Amsterdam.
Op vrijdag 20 maart lopen de scholieren mee met een leraar op een basisschool in Amsterdam. Ook geven ze zelf een les. Er wordt gezocht naar een basisschool in de eigen buurt.
 

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan tot en met 9 maart op www.hva.nl/leraarvooreendag. ‘Leraar voor een Dag’ is onderdeel van de Amsterdamse campagne lievervoordeklas.nl.
 
Door: Nationale Onderwijsgids