Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking zesde Prins Friso Ingenieursprijs

Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Mabel zijn woensdagavond 4 maart aanwezig bij de uitreiking van de zesde Prins Friso Ingenieursprijs in De Oude Bibliotheek Academy in Delft. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

Ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komen in aanmerking voor de jaarlijkse Prins Friso Ingenieursprijs. De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. De finalisten van dit jaar zijn ir. Bas Reedijk, afdelingshoofd Water bij BAM Infraconsult, dr. ir. Erik Duisterwinkel, innovator, data scientist & sensor expert bij Antea Group en ir. Jelte Kymmell, managing director en oprichter van Mocean Offshore. Na de uitreiking spreken Prinses Beatrix en Prinses Mabel met de finalisten en bekijken zij hun innovaties. 
 

Koninklijk Instituut voor Ingenieurs

Met de prijs wil KIVI, het Koninklijk Instituut voor Ingenieurs, excellente ingenieurs en hun werk een podium bieden. KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland sinds 1847. Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI.
 
Door: Nationale Onderwijsgids