Normal_lego_jongen_spelen_bouwen_techniek

Speciaal voor leerkrachten die hun leerlingen op een leuke en laagdrempelige manier willen laten kennismaken met Wetenschap & Techniek is er de AHA-kalender 2020. De kalender biedt leerkrachten het hele jaar door inspiratie voor wetenschap- en technieklessen. De AHA-kalender is gemaakt voor groep 5 tot en met 8 van de basisschool en gratis aan te vragen. Dit meldt Platform Talent voor Technologie. 

Leerkrachten reizen met de kalender een jaar lang samen met hun klas door de wereld van techniek en technologie. Elke maand ontdekken ze een andere technische branche: van ICT tot isolatie en van metaalbewerking tot mobiliteit. De kalender staat vol proefjes, quizvragen, weetjes en links. Zo komen leerlingen binnen een jaar veel over wetenschap en technologie te weten. 
 

Meer lesideeën

De AHA-kalender is geïnspireerd op de vragen van de Aha!-vragengenerator. Dit is een praktische tool met kosteloze en inspirerende lesideeën van zo’n 15 minuten voor op het Digibord. Populaire vragen zijn ‘Waarom heb je wenkbrauwen?’, ‘Hoe kun je zien dat de aarde om zijn as draait?’ en ‘Hoe ziet jouw vingerafdruk eruit?’. Ze zijn te bekijken op de website van de Aha!-vragengenerator.
 
De kalender is hier aan te vragen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids